• kktemposigas banner 2016 1
 • kktemposigas banner 2016 5
 • kktemposigas banner 2016 3
 • kktemposigas banner 2016 4
 • kktemposigas banner 2016 2
 • SIGAS d.o.o.
 • Pleskar - Trgovina in mešalnica barv Igor Agnič s.p.
 • Le Manual, ročne tehnike masaž
 • Dana, proizvodnja in prodaja pijač, d.o.o.
 • IZI, zaključna dela v gradbeništvu, Izidor Hočevar s.p.
 • Kolobajsi Janez Pogačar s.p.
 • Gostilna Javornik
 • Občina Mokronog-Trebelno
 • Glit - Gregor Lah informacijske tehnologije s.p.
 • Računalničar d.o.o.
 • Loteks
 • Raj pohištvo Trebnje

Avgust v znamenju rekreativnih prireditev

Napisal Žiga Marolt v Torek, 03 September 2013 Kategorija Dirke, Sezona 2013

V Avgustu so se člani KK Tempo Sigas odpravili na kar nekaj rekreativnih prireditev. Udeležili so se tradicionalnega cvičkovega maratona, skoka na Lisco in znamenitega vzpona na Krvavec. Na vseh izmed "dirk" so se naši fantje dobro odrezali, saj so dosegli generalno zmago na cvičkovem maratonu,  3. mesto na vzponu na Krvavec in nekaj dobrih rezultatov na Lisco.

17775 10200491582039721 590305094 n

Podrobnejše dogajanje si lahko ogledate z klikom na naslov.

“Skok na Lisco”

 

V nedeljo, 1. septembra je kolesarsko društvo Sevnica organizirala že tradicionalni 22. vzpon “Skok na Lisco”. Organizatorji so vzpon prestavili s 25. septembra zaradi slabega vremena, kar pa se je izkazalo za dobro odločitev, saj smo imeli zelo lepo vreme.

 

Skupaj z ostalimi 121 kolesarji in kolesarkami sva se starta udeležila tudi 2 naša člana, Janez Pogačar in Žiga Marolt.

 

 

Zaprta vožnja je potekala vse do Brega, od tam naprej pa smo zagrizli v 9.3km klanec. Povprečni naklon vzpona je 7.5% ponekod tudi preko 18%.

 

 

Najbolje je klanec prevozil član ekipe Bikerepublic Uroš Pinter, s časom: 30.52,1, takoj za njim je v cilj prišel njegov sotekmovalec Matic Bošnjak z manj kot sekundo zaostanka. Žiga Marolt je ciljno črto prevozil 3 minute in 23 sekund za najboljšim in si s tem priboril 4. mesto v kategoriji, Janez Pogačar pa je s časom 0:42:26,43 dosegel 9. mesto v kategoriji.

Na vrhu, pri Tončkovem domu, je vsak udeleženec prejel spominsko medaljo in golaž z makaroni. Potekal je tudi srečelov katera glavna nagrada je bilo kolo. Po podelitvi sva se skupaj z Janezom odpravila v dolino in proti domu.

 

Cvičkov maraton

 

V nedeljo  18. avgusta je rekreativno kolesarsko društvo Krško organiziralo že 11. maraton po deželi cvička. Maratona se je udeležilo več kot 350 kolesarjev med njimi smo bili tudi štirje člani KK Tempo Sigas. Trasa je bila dolga 70km z krajšim vzponom na Rako. Prvih 10km smo vozili v zaprti vožnji nato pa se je začelo malce bolj resno tekmovati. Hitrosti so bile na začetku zelo velike, tudi čez 50km/h zato se je kmalu naredila selekcija in v ospredju je ostalo cca 30 kolesarjev med njimi tudi vsi člani KK Tempo Sigas. Na ravninskem delu sta Gregor Lah in Simon Cirnski poskusila z pobegom, a spremljevalo vozilo ni dovolilo, da bi se naredila večja razlika, zato jih niso spustili na več kot 250m. Simon je še enkrat poskusil z solo pobegom na Rako a so ga sredi klanca ujeli, saj je bil tempo na klanec zelo visok in tu se je naredila tudi zadnja selekcija. 10 kolesarjev, med njimi tudi Gregor se je odpeljalo saj ostali nismo mogli slediti njihovega tempa na klanec. Kot prvi v cilj je z časom 1:41 prišel član KK Tempo Sigas Gregor Lah, saj je v zadnjem kilometru napadel in nihče mu ni mogel slediti in tako je prišel v cilj sam in priboril zmago KK Tempo Sigas. Ostali člani smo v cilj prišli z manjšim zaostankom, a še vedno zadovoljni, saj smo si kot ekipa priborili zmago.

 17775 10200491582039721 590305094 n

 

 

Vzpon na Krvavec

 

V soboto 24. avgusta, sta se Simon Cirnski in Gregor Lah odpravila na Gorenjsko.  Kolesarski klub bambi.a2u.si je namreč oragniziral vzpon na Krvavec, ki šteje za Pokal Slovenije. Kolesarja KK Tempo Sigas je čakal 11,7km dolg vzpon, kjer je bilo potrebno premagati 970 višinskih metrov, kar pomeni da je bil poprečni naklon vzpona 8,3%. Ob 10h so se tekmovalci podali v meglo, ki je oblegala Krvavec. Prva selekcija se je naredila kmalu po začetku in v ospredju je ostalo 10 tekmovalcev, ki pa so se hitro razbili na manjše dele saj je, trenutno najboljši amaterski kolesar, Matej Lovše poskrbel da so bile hitrosti na klanec zelo velike. Član KK Tempo Sigas Gregor Lah je pokazal, da je zelo dobro pripravljen, saj je dirko končal na 3. mestu generalno. Za zmagovalcem je zaostal za slabo minuto, pred drugo uvrščenim pa za pičle 3 sekunde, saj je v zaključku dirke zaradi nepoznavanja trase prehitro začel z šprintom in mu je na koncu zmanjkalo moči.


Po vzponu na Krvavec pa sta se Gregor in Simon odpravila še na vzpon na Osolnik, ki je potekal v bližini Medvod. Tudi tam sta se solidno odrezala, Gregor je zasedel 5. mesto Simon pa je dirko končal nekje med petindvajseterico.

 

Ime prireditve

Maraton po deželi Cvička; Vzpon na Krvavec; 22. Skok na Lisco

Datum prireditve

01 September 2013

Tip prireditve

Maraton Vzpon

Dolžina pripreditve

9.3km

Deli z ostalimi